Video afspelen

Optimaliseer je communicatie met Oracle's SBC Infrastructuur

Oracle Communications biedt een veilige en schaalbare Session Border Controller (SBC) infrastructuur, waarmee je je eigen telecomprovider (BYOC) kunt gebruiken om telefonie naadloos te integreren met de serviceprovider van jouw keuze.

Session Border Controllers (SBC’s) spelen een cruciale rol in het beheer van communicatie binnen een cloud infrastructuur, vooral in combinatie met diensten zoals Zoom Phone. Hier zijn enkele belangrijke voordelen en functies van SBC’s:

 

1. Beveiliging
SBC’s fungeren als een beveiligingslaag tussen uw interne netwerk en externe netwerken. Ze beschermen tegen diverse bedreigingen zoals Denial of Service (DoS) aanvallen, fraude, en ongeautoriseerde toegang. Dit is essentieel om de integriteit en veiligheid van uw communicatiekanalen te waarborgen.
2. Interoperabiliteit
SBC’s helpen bij het naadloos integreren van verschillende communicatiesystemen en netwerken. Ze zorgen ervoor dat Zoom Phone probleemloos kan samenwerken met verschillende serviceproviders, ongeacht de onderliggende infrastructuur of protocollen die deze providers gebruiken.
3. QoS (Quality of Service) Management
SBC’s bieden mogelijkheden voor het beheren en optimaliseren van de kwaliteit van de dienstverlening. Ze kunnen prioriteiten stellen voor verschillende soorten verkeer, zoals spraak en video, om een consistente en hoge kwaliteit van communicatie te garanderen, zelfs tijdens piekbelastingen.
4. Schaalbaarheid
SBC’s zijn ontworpen om schaalbaar te zijn, wat betekent dat ze kunnen meegroeien met de behoeften van uw organisatie. Ze ondersteunen een groot aantal gelijktijdige sessies en kunnen eenvoudig worden aangepast om aan veranderende eisen te voldoen.
5. Compliance en Reguleringsvereisten
SBC’s helpen organisaties te voldoen aan diverse regelgeving en compliancevereisten door geavanceerde monitoring, logging en auditing mogelijkheden te bieden. Dit is vooral belangrijk in sectoren met strikte regelgeving zoals de gezondheidszorg en financiële diensten.
6. Flexibiliteit met BYOC (Bring Your Own Carrier)
Met de SBC-infrastructuur van Oracle kunnen bedrijven hun eigen telecomproviders kiezen en integreren met Zoom Phone. Dit biedt de flexibiliteit om te onderhandelen over de beste tarieven en diensten bij verschillende providers, en maakt het mogelijk om bestaande contracten en relaties te behouden.

TeamUp met Nuvias UC voor Oracle

Vul het formulier in en groei samen met ons en Oracle

Oracle SBC Infrastructuur in samenwerking met Zoom Phone

De samenwerking tussen Zoom en Oracle, die in de cloud is ontstaan, speelt een cruciale rol in het vormgeven van het nieuwe hybride werkmodel in verschillende sectoren. Deze samenwerking is ontworpen voor een cloud-native omgeving, waardoor een naadloze integratie en optimale prestaties tussen beide platforms worden gegarandeerd. Een van de belangrijkste voordelen van dit partnerschap is de ondersteuning van het hybride werkmodel. Het biedt werknemers de flexibiliteit om zowel vanuit kantoor als op afstand te werken zonder in te boeten aan productiviteit en samenwerking. Deze flexibiliteit wordt mogelijk gemaakt door de robuuste communicatieoplossingen die Zoom en Oracle gezamenlijk leveren. Oracle's Session Border Controller (SBC) infrastructuur integreert naadloos met Zoom Phone, waardoor bedrijven eenvoudig en veilig verbinding kunnen maken met lokale PSTN- of SIP-trunkproviders. Deze integratie zorgt voor een soepele overgang naar Zoom Phone, met behoud van de hoogste niveaus van beveiliging, prestaties en schaalbaarheid. Bovendien helpen de oplossingen van Oracle bij het optimaliseren van communicatiekosten en het verhogen van operationele efficiëntie.

Oracle SBC Infrastructuur in samenwerking met Microsoft Teams

Microsoft en Oracle werken al sinds 2008 samen om robuuste en innovatieve communicatieoplossingen te bieden. Een van de belangrijkste onderdelen van deze samenwerking is de integratie van Oracle's Session Border Controller (SBC) infrastructuur met het Microsoft Teams platform. Deze combinatie stelt bedrijven in staat om naadloos en veilig verbinding te maken met lokale PSTN- of SIP-trunkproviders, waardoor een soepele overgang naar Microsoft Teams mogelijk wordt gemaakt. Oracle's SBC-infrastructuur biedt de hoogste niveaus van beveiliging, prestaties en schaalbaarheid, en helpt tegelijkertijd bij het optimaliseren van de communicatiekosten en het verhogen van de operationele efficiëntie. Dankzij de samenwerking tussen Microsoft en Oracle kunnen organisaties profiteren van een verbeterde, betrouwbare en efficiënte communicatie-infrastructuur die voldoet aan de steeds evoluerende behoeften van moderne bedrijven.