BNL – 5 redenen om je Contact Center en UC te integreren

3 maart 2024 kora 0 Comments

Organisaties staan voor de uitdaging om niet alleen aan de verwachtingen van klanten te voldoen, maar deze zelfs te overtreffen. Een strategie die hierbij aantoonbaar succes oplevert, is het naadloos integreren van het contactcenter met de oplossing voor Unified Communications (UC). Laten we eens kijken naar vijf overtuigende redenen waarom deze integratie niet alleen klantverwachtingen overtreft maar ook de interne efficiëntie verbetert.

1. Klantverwachtingen overtreffen met geïntegreerde UC en CC

Een geïntegreerd contactcenter en UC-systeem stellen organisaties in staat om complexe vragen van klanten al bij het eerste contact op te lossen. Door naadloze samenwerking tussen communicatiekanalen kunnen klantenservice-agenten snel toegang krijgen tot de juiste informatie en expertise, wat resulteert in een snellere en effectievere probleemoplossing. Dit leidt tot een hogere klanttevredenheid en positieve mond-tot-mondreclame.

2. Verbetering van interne samenwerking voor hybride medewerkers 

In een tijd waarin hybride werkmodellen steeds gangbaarder worden, is directe communicatie cruciaal. Medewerkers op afstand kunnen niet zo gemakkelijk even naar een collega op kantoor lopen voor hulp. Met geïntegreerde UC-software kunnen ze echter snel en efficiënt contact leggen met experts, ongeacht waar ze zich bevinden. Dit versterkt niet alleen de samenwerking, maar zorgt er ook voor dat het werk soepeler verloopt.

3. Maximaliseer winstgevendheid door snellere afhandeling van oproepen

Een directe correlatie tussen klanttevredenheid en de snelheid waarmee vragen worden opgelost, is evident. Wanneer klantenservice-agenten in staat zijn om vragen al bij het eerste contact op te lossen, neemt niet alleen de klanttevredenheid toe, maar ook de kans op herhaalde aankopen. Een efficiënte UC- en CC-integratie versnelt het proces en verhoogt de algemene winstgevendheid van de organisatie.

4. Bespaar kosten door verplaatsing van oproepen binnen het netwerk

Integratie van CC en UC stelt call-agents in staat om binnen het netwerk te bellen, door te verbinden en conferenties te houden met medewerkers op kantoor, zonder extra tolkosten. Deze kostenefficiëntie draagt bij aan de algehele bedrijfswinst, terwijl de communicatie binnen het team wordt versterkt.

5. Elimineer het ‘Hot Potato’ doorverbinden van oproepen

Klanten ervaren vaak frustratie wanneer ze meerdere keren worden doorverbonden voordat ze bij de juiste contactpersoon terechtkomen. Met een geïntegreerd systeem kunnen agenten direct zien wie relevant is en beschikbaar om te helpen, waardoor het “Hot Potato” doorverbinden wordt geëlimineerd. Dit zorgt voor een soepele en efficiënte klantenservice-ervaring.

Conclusie

Concluderend biedt de integratie van contactcenter en unified communications aanzienlijke voordelen, variërend van verbeterde klanttevredenheid tot interne samenwerking en kostenefficiëntie. Door deze strategie te omarmen, geven organisaties zichzelf de kans om niet alleen aan, maar ook voorbij de verwachtingen van hun klanten te gaan.

TeamUp with Nuvias UC

Als je meer wilt ontdekken over hoe we de customer experience bij jouw bedrijf kunnen verbeteren, neem dan gerust contact op met ons team op +31 (0) 186 704000 of mail naar salesnl@nuvias-uc.com.

leave a comment